nlen

Agenda

Vandaag
Binnenkort in deze maand
Vorige maand Vorige dag
Volgende dag Volgende maand

Koningsdag 2019

Zaterdag 27 april 2019, aanvang 08:30 uur

 

Het Oranjecomité in Gouda organiseert de feesten op Koningsdag rond het thema 'fiets'. Zij hebben onze vereniging daarvoor uitgenodigd. De dag begint vroeg: vanaf 8.30 uur ontvangst met koffie. Behalve de leden van onze vereniging wordt er een fietsende fanfare van 45 man (uit Groningen) verwacht. Het verzamelpunt is de Chocoladefabriek aan het plein dat Klein Amerika heet. Informatie over parkeren volgt.

Het 'officiële' gedeelte bestaat uit een rit door de stad naar het stadhuis aan de Markt, waar het fietsend orkest de aubade brengt. Goudse schoolkinderen wordt gevraagd hun fietsen te versieren, en ze kunnen daar een prijs mee winnen. Onze verdere tocht omvat o.a. een bezoek aan de 'Goudse glazen' - de wereldberoemde 17de-eeuwse gebrandschilderde ramen in de grootste kerk van Nederland (het wordt op prijs gesteld als je je Museumjaarkaart meebrengt), daarna een stadsrondrit langs de haven waar een keur aan historische schepen ligt, langs het smalste straatje van Nederland (onze fietsen zijn helaas te breed), langs de hoge en lage kades, de oude kaaspakhuizen en fabrieken (keramiek!). Gouda is kortom een prachtige oude stad die je perfect met de fiets kunt verkennen en met een gids erbij is het helemaal een feest.

De organisatie heeft beloofd voor een uitstekende - zittende - lunch te zorgen en voor versnaperingen onderweg. Daarvoor wordt een bijdrage gevraagd van € 15 pp all-in.

Behalve langs het historisch en cultureel erfgoed rijden we - als het weer ons goedgezind is en we er zin in hebben - een rit langs de smalle dijkjes te midden van de prachtige Reeuwijkse plassen.

Er kunnen maximaal 50 van onze fietsers deelnemem, wie het eerst komt het eerst maalt. De organisatie wil graag weten met hoeveel deelnemers wij komen. Geef je daarom nu alvast op. Ook als je gewoonlijk wel ritten komt rijden maar al zeker weet dat je op Koningdag andere verplichtingen hebt, willen we dat graag weten. Stuur je mail naar info@oudefiets.nl

 

 

Locatie: Gouda
Contactpersoon: info@oudefiets.nl
Extra informatie: