Dutch English

Agenda

Vandaag
Binnenkort in deze maand
Vorige maand Vorige dag
Volgende dag Volgende maand

Lenterit

Zaterdag 05 mei 2018, aanvang 10:00 uur

 

Op zaterdag 5 mei (bevrijdingsdag) organiseren Jan Hendriks en Otto Beaujon een lenterit in het Copenland. Het Copenland is het gebied in het groene hart van Holland dat in de vroege middeleeuwen ontstaan is door vanaf de rivieren (Oude Rijn, Hollandse IJssel, Lek) landinwaarts stroken te ontginnen. De smalle stroken ('copen') lopen vrijwel allemaal noord-zuid, met sloten er tussenin. Aan de 'kopse kanten' lopen de wegen langse de riviertjes die het land doorsnijden. Honderden watermolens (waarvan er nog een paar over zijn) hielden het land droog.

 

Start

Startpunt van de rit is eetcafé De Dijketelg, Papekopperstraatweg 2, 3464 HL in Papekop. We verzamelen hier om 9.30 uur voor koffie met appeltaart. Vertrek is om 10.00 uur of zodra iedereen er is.

 

Route

Onderweg bezoeken we een poldermuseum (met o.a. een stoommachine) en een kaasmakerij. De route gaat grotendeels over autovrije fietspaden (soms erg smal) en autoluwe dijken, in principe is alles verhard. De route zal een 'bibberende achtvorm' hebben, omdat het in het Copenland flink kan waaien en de weersomstandigheden een aardig woordje mee kunnen spreken. Tussen de middag is er eveneens in De Dijketelg een goede lunch.

 

Opgeven

Opgeven per mail aan Otto uiterlijk woensdag 2 mei: o.beaujon@hetnet.nl. De kosten voor koffie en museum bedragen € 5,- pp, bij aankomst te voldoen.

 

Na afloop eten

Na afloop is het mogelijk om, voor eigen rekening, bij De Dijketelg te blijven eten. Aan te bevelen: goede keuken, royale porties.

 

Locatie: Papekop
Contactpersoon: Otto Beaujon: o.beaujon@hetnet.nl
Extra informatie: