Evenementenkalender

Bekijk vandaag
Binnenkort in deze maand
Vorige maand Vorige dag
Volgende dag Volgende maand

200 Jaar Fiets

Zondag 17 September 2017, aanvang 11:00 uur

 

De internationale happening rond 200 jaar fiets vindt komende maand al plaats in Karlsruhe en Mannheim, maar we hebben de Nederlandse viering dit najaar nog tegoed. Deze staat gepland op zondag 17 september in Tilburg en het belooft een echt publieksspektakel te worden.

Tilburg was de favoriete stad van koning Willem II en die was zo’n 198 jaar geleden een van de eerste fietsers van Nederland. Afgelopen winter bouwde ik een exacte replica van zijn loopfiets en op 17 september komt een acteur, uitgedost als Willem II, daar demonstraties op geven. Met Koningsdag hebben we het al uitgeprobeerd, zie foto. Fietsen ging niet erg, maar de man kan goed kletsen.

Willem II is deel van het feest, maar wij zijn net zo’n belangrijk deel. Daarom nodigen wij leden van De Oude Fiets van harte uit om met een mooie, kenmerkende fiets en bijpassende kleding naar Tilburg te komen. Een hoge bi is mooi, maar een Kwikstep uit 1970 is net zo mooi, als de berijder tenminste een oranje overhemd draagt! Kortom: kom in stijl.
De gemeente Tilburg verwelkomt ons in de Spoorzone, een complex van vroeg-20e eeuwse werkplaatsen en locomotiefloodsen waar vroeger de hoofdwerkplaats van de NS was gevestigd. Zelfs de draaischijf met locloods ligt er nog. Het terrein ontwikkelt zich tot een hip nieuw stadshart en is volop in ontwikkeling.

We vieren 200 jaar fiets in combinatie met het festival ‘Tilburg Fietst!’ Moderne fietsen, crossfietsen, wedstrijden heel-langzaam-fietsen, stuntpiloten die op één wiel ronddraaien, er is van alles te doen. Er is ook een testbaan voor moderne fietsen, waar wij waarschijnlijk ook een rondje gaan rijden.
Wij werken als club nog aan een kleine tentoonstelling omtrent de geschiedenis van de fiets, we hebben een verkoopstand en organiseren een feestelijke rondrit door de stad. Het programma is nog niet helemaal afgerond. Creatieve ideeën zijn zeer welkom, bel of mail mij gerust!
Tijdens het Tilburg Fietst!-festival vindt ook het vrolijke eet-, drink- en proeffeest de Smaakkaravaan plaats: leuk om even rond te lopen, al die foodtrucks te zien en af en toe wat te proeven. Zelf iets te eten meenemen kan natuurlijk ook.

Dit is een publieksevenement dat veel planning vraagt. Daarom vraag ik jullie: geef uiterlijk een week tevoren aan dat je komt, en niet pas de laatste dag. Dan weten wij met hoeveel mensen we rekening moeten houden.

Verzamelen om 11.00 uur bij Koepelhal/Wagenmakerij, Burgemeester Brokxlaan 4, Tilburg

Houd de datum alvast vrij! Ideeën zijn welkom bij Maarten Bokslag, info@oudefiets.nl.

 

Locatie: Tilburg
Contactpersoon: info@oudefiets.nl
Extra informatie:

Dutch English French German Indonesian Italian Portuguese Russian Spanish

Agenda

3 september 2017
KWF fietstocht, Zeijen
17 september 2017
200 Jaar Fiets, Tilburg
30 september 2017
Flaeijelfeest, Oude- en Nieuwehorne, Oude- en Nieuwehorne
8 oktober 2017
12e Fietsen Verzamel Beurs, Berlicum, Berlicum

Heb je aanvullingen op de agenda? Geef ze door aan de webredactie.