Vereniging De Oude Fiets heeft een groeiende documentiebank, met brochures etc. van veel (Nederlandse) fietsenmerken. Je vindt deze in het forum (wel eerst inloggen). Let op: de documentatiebank is alleen toegankelijk voor leden van de vereniging. Lid worden kost slechts 26 euro per jaar; je ontvangt dan bovendien ieder kwartaal ons prachtige tijdschrift. Lees hiermeer over de voordelen van het lidmaatschap.

In de documentatiebank zijn heel veel documenten te vinden, op het moment (tussenstand 2016) ruim 550.  Dat zijn voor het overgrote deel originele folders. Van merken als Fongers, Simplex, Gazelle en Juncker hebben we zeer veel, van het ene merk meer dan het ander. Van Fongers zijn jaar-tot-jaar bijna alle folders en catalogi beschikbaar.Van Gazelle hebben we er vooral voor de oorlog veel.  Wil je een voorbeeld zien? KLIK hier. 

Daarnaast zijn er technische handboeken van Sturmey Archer en Sachs (Torpedo), jaarboeken van fietsenshows uit de tijd van de hoge bi - te veel om op te noemen. Enkel toegankelijk voor leden. 

Ben je lid en wil je naar de documentatiebank? Log in op het forum, ga naar Forumoverzicht en kies de derde rubriek. 

 

 

 

Dutch English French German Indonesian Italian Portuguese Russian Spanish